Pazartesi, Ekim 15, 2007

SOSİSLİ PATATES


Kahvaltı sofralarında özelliklede pazar kahvaltılarında değişiklik arandığında en kolay alternatiflerden biri olan sosisli patatesi, geçtiğimiz bayram kahvaltısında yaptım. Tarifi oldukça basit, zaten resimden de anlaşılıyor. Ölçü vermeyeceğim istediğiniz oranlarda yapabilirsiniz.
Malzemeler;
*Patates ( Küp şeklinde doğranmış)
*Sosis (Küp şeklinde veya yarım daire şeklinde doğranmış)
*1 adet domates (rendelenmiş )
*1 çorba kaşığı salça
*Kızartmak için sıvıyağ.
Hazırlanışı;
1.Öncelikle küp şeklinde doğradığınız patatesleri kızgın yağda kızartıp,fazla yağını çekmesi için havlu kağıtların üzerine alalım.
2.Sosisleri bir kaşık sıvıyağda iyice kızartalım, üstüne bir çorba kaşığı salçayı ekleyip, salçayla beraber kavrulmasını sağlayalım.
3.Rendelenmiş bir adet domatesi sosislerin üzerine döküp, suyunu çekinceye kadar pişirelim.
4.Patatesleri servis tabağına alıp, sosisleride üstüne dökerek sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

ufuk cum, pıyazın ve sosıslı patateslerın ne guzel görunuyorlar..aslında özellıkle de patates ve sosıs ne kadar sıradan, basıt, herkesın yaptığı seyler olmasına rağmen bu sunus aldı aklımı benım:))ellerıne sağlık.. hanı elınden zehır olsa ıcerım derler ya, wallahı senın elınden de sendekı bu zerafet varken ne olsa yenır:))

sevgıler
fıdan

duyuşen... dedi ki...

patates kızartmasını salatalar kategorisinde vermişsiniz sanırım.
okadar çok seviyorum ki benim için ana yemek olabilir.çok lezzetli
görünüyor ellerinize sağlık.

NiNo dedi ki...

ellerine saglik degisik bir piyaz hic yememistim yaninada kitir ekmek iyi gider sanki :)