Salı, Kasım 25, 2008

YUMURTA SALATASI

Yumurta salatası
Kahvaltı masalarında en çok tercih ettiğim ve hemen hemen hepsi tüketilen bir ikram, yumurta salatası. Hazırlaması çok pratik.
Malzemeler;
Malzemelerde ölçü vermeyeceğim, isteğe bağlı artırıp azaltacağınız şeyler olabilir.
*Akdeniz yeşilliği.
*Roka
*Yeşil soğan
*Maydanoz
*Taze nane
*Haşlanmış yumurta,
*Sızma zeytinyağı,
*karabiber, pulbiber, tuz.
Hazırlanışı;
1.Tüm yeşillikleri iyice yıkadıktan sonra sirkeli suda yarım saat kadar bekletin ve daha sonra iyice süzüp, kurutun. Kuruyan sebzeleri servis tabağınıza oldukça iri iri doğrayarak yerleştirin.
2.Yumurtalaraı haşlayıp, soyun ve diklemesine 4'e bölerek, elma dilimleri şeklinde kesin.
3.Yeşilliklerin üzerine yumurtaları dilediğiniz gibi yerleştirin.
4.En son olarak her yere eşit dağılacak şekilde baharatları ve zeytinyağını serperek servis yapın.
NOT; Bu salatada yumurtaların soğumadan ikramı önemli. Eğer misafire sunacaksanız, en son hazırlayın ki yumurtalara sıcak olsun.Afiyet olsun.

2 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Eline sağlık şeker.çok çok güzel görünüyor.insanın gözü doyuyor önce:-)afiyet olsun.sevgilerimle...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Çok uyumlu bir tabak olmuş, ellerine sağlık Ufuk..