Salı, Mayıs 31, 2016

DAMLA SAKIZLI, ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ

Çilek mevsiminde, çilekli tatlıları veya pastaları bol bol yapmalı. Çünkü mevsiminde olmayan çilek kullanımı hiç içime sinmiyor. ve özellikle çocuklara yedirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bu tatlı da kolay ve lezzetli. Üstelik yeğenim Esra'nın kavanoz sunumu ile çok da şık ve enteresan bir ikram olmuş. Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler;
*1litre süt
*4 silme yemek kaşığı un
*2 silme yemek kaşığı bugday nişastası
*1 neskafe fincanı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 adet damla sakızı
*300 gr kadar çilek
*4 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı:
1.Süt, un, nişasta, şeker ve damla sakızı bir tencereye alınır. Güzelce karıştırıldıktan sonra, devamlı karıştırılarak, koyulaşıncaya kadar pişirilir.
2.Altını kapattıktan sonra tereyağı eklenir ve biraz daha karıştırıldıktan sonra, Mini kavanozlara veya dondurma kuplarına veya kaselere eşit olarak pay edilir. Oda sıcaklığında ılınmaya bırakılır.
3. Muhallebiler Ilındıktan sonra buzdolabında soğutulur.
4.Çilek ve pudra şekeri rondoda beraberce çekilir.
5.Muhallebinin üstüne çilekli sos ilave edildikten sonra soğuk servise edilir
 

Hiç yorum yok: