Cuma, Mart 30, 2007

HAYIRLI KANDİLLER DİLİYORUM


Gül bahçesine girenler gül olmasalar da gül kokarlar. Kainatin en güzel gülünün kokusunun üzerinizde olmasi temennisiyle... Iyi Kandiller..

Pazartesi, Mart 26, 2007

DENİZ ALTINI VE ŞARKI SÖYLEMEYİ SEVEN ADAMIN PASTASI

İYİKİ DOĞDUN MAHSUN,
MUTLU VE ŞANSLI YILLAR ARKADAŞIM!

Hayatında en sevdiği şeyler deniz altına dalma ve şarkı söyleme olan arkadaşımın pastası bu iki temayı muhakkak taşımalıydı. Kafamda hemen oluşan fikir deniz altında şarkı söyleyen bir dalgıç ve ona eşlik eden müzisyen balıklardı. Bu fikri gerçekleştirmek için düşündüğüm objeleri bir kaç gün önceden yapmaya başladım.
yanda görülen objeleri hazırlayıp biraz kurulamalarını sağladıktan ve pandispanyayı yaptıktan sonra pazar günü pastanın yapımına başladım.









Başı oluşturduktan sonra, gövdeye sıra geldi; Parçalar halinde oluşturduğum gövdeyi sıra ile birleştirdim.
Ana pastayı da kapladıktan sonra, gövdeyi üstüne oturttum. Ve sonra diğer ayrıntıları da ekleyip pastayı tamamladım. Ana gövdeyi oluştururken çöp şişlerden ve kürdanlardan faydalandım. Pastamızın içi vanilyalı kremalı ve muzdan oluşmaktaydı.Pandispanya ise diğer pastalarda kullandığım pandispanyanın 12 yumurta ölçüsü ile yapılanıydı.

Cuma, Mart 23, 2007

NÜKET'İN PASTALARI


DENİZ KIZI PASTASI; Nüket'in tatlı yeğeni İpek için yaptığı doğum günü pastası.


MAKYAJ ÇANTASI PASTA; Nüket'in kızı Sinem için hazırladığı doğumgünü pastası.


KALP PASTA; Aile toplantımız için hazırladığı pasta.


Salı, Mart 20, 2007

MAHLEPLİ ÇÖREK ve BLOGLAR ARASI OYUN


MALZEMELER;
*250 gr tereyağı ( oda sıcaklığında)
*2 adet yumurta sarısı
*3 çorba kaşığı toz şeker,
*1 tatlı kaşığı tuz,
*1 çay bardağı sıvıyağ,
*2 çay kaşığı mahlep,
*1 paket kabartma tozu,
*Aldığı kadar un
*üstüne sürmek için yumurta akı,
*Üstüne serpmek için susam,
HAZIRLANIŞI;
1.Tüm malzemeyi karıştırarak yoğurun.
2.Tezgahta 1 parmak kalınlığında açtığınız hamuru dilediğiniz şekildeki kalıplarla keserek, üstüne yumurta akı sürün ve susam serpin.
3.Çörekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirerek önceden 180 derece ısıtılmış fırında çok kızartmadan pişirin.
İyice soğuduktan sonra servis yapın.


Sevgili arkadaşım Seda bloglar arasında başlayan yeni bir oyuna beni de dahil etmiş. Ama ben bu ara yaşadığım yoğunluk sebebi ile oyuna gecikerek katılabiliyorum. Bunun için Sevgili arkadaşım Seda'dan özür diliyorum. Bunun yanında oyuna dahil ederek ve hakkımda çok güzel şeyler yazarak beni onore eden;
Seda o bir güzel yürekli, o bir güler yüzlü, o bir ince düşünceli ve o bir pembe karanfil olan arkadaşıma çok teşekkür ederim.

Şimdi sıra bende ama kimleri anlatacağım konusunda oldukça zorlanıyorum. Çünkü tanıdığım, izlediğim, yazıştığım tüm arkadaşlarımın hiçbirinin bir diğerinden farkı yok benim için ve ben hepsini çok seviyorum. Burada sadece biraz daha yakından tanıma fırsatı bulduğum arkadaşlarımı çok kısa olarak anlatmaya çalışacağım.
Zuhal,
o bir sanatçı, o bir gönlü güzel, o bir paylaşımcı, o bir dost ve o bir Krizantem.
Burcu,
O bir melek yüzlü, o bir yaratıcı, o bir duygusal, o bir arkadaş ve o bir Orkide,
Gül,
O bir komşu kızı, o bir neşe kaynağı, o bir tatlı dil ve o bir Mor Şebboy,
Burcu,,
O bir yetenek, o bir hayalinin peşini bırakmayan, o bir anne ve o bir Nilüfer,
Işıl,,
O bir şeker kız, o bir yardımsever, o bir içten gelen ses ve o bir Sarı Frezya,
Zinnur
O bir güzel gözlü, o bir kompetan, o bir güven verici ve o bir Lilyum,
Seda
O bir zarif, o bir özenli, o bir başarılı ve o bir Papatya,
Ülviye
O bir masal prensesi, o bir sanatçı ruh ve o bir Beyaz Lale......
ve burada sayamadığım diğer arkadaşlarım, hepiniz benim için birer çiçeksiniz. Sevgilerimle......

Salı, Mart 13, 2007

KREMALI KÜLAH KURABİYE


MALZEMELER
Hamur için;
*1 yumurta,
*4 çorba kaşığı pudra şekeri,
*100 gr oda ısısında tereyağı,
*2 su bardağı un,
*2 çorba kaşığı buzlu su.
Krema malzemesi;
*2 su bardağı süt,
*1 paket Dr Oetker kakaolu puding,
*1 paket Dr Oetker krem şanti,
*80 gr bitter çikolata
Süslemek için;
Şeker hamurundan kelebek veya çiçek motifleri,
Çekilmiş antep fıstığı.
Hazırlanışı;
1. Önce fırınımızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtalım.
2. Hamur malzemelerini sırasına göre yoğurup elde ettiğimiz hamuru strec folyoya sarıp sırası gelinceye kadar buzdolabına koyalım.
3. Hamur dolapta beklerken, krema için sütü, kakaolu pudingi ve krem şantiyi karıştırarak, bir tencereye alıp, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
4. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp mikserle 5 dakika kadar çırpalım.
5. Bu arada bitter çikolatayı benmari usulü eritip, muhallebinin içine katarak, mikserle 5 dakika daha çırpalım ve kremayı bir kenara alarak ve arada bir çırparak soğutalım.
6. Hamurumuzu saracağımız, metal külahları margarin ile güzelce yağlayalım. ( İyi yağlanmayan külahlar hamura yapışır ve hamur kolayca ayrılamaz )
7. Buzdolabından çıkardığımız hamurdan uygun büyüklükte parçalar alarak merdane yardımı ile açalım ve saracağımız külahlara uygun büyüklükte üçgen parçalara ayıralım.
8. Her bir üçgen parçayı metal külahlara saralım. Yanlız sararken külahların üst kısımlarında biraz boşluk kalmasına özen gösterelim. Sonradan pişen kurabiyeleri çıkarırken açıkta kalan bu metal kısımdan çekip çıkaracağız.
9.Sardığımız külahları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirerek fırına verelim, yaklaşık 10-12 dakika piştikten sonra, çok kızarmadan fırından çıkaralım ve iyice soğutalım.( Bu ölçülerde tam 12 adet külah çıkıyor)

10.İyice soğuyan külahlarımızı, açıkta kalan metalden tutarak ve çok hafif burgu şeklinde döndererek,kurabiyelerden ayıralım.
11. Soğuyan kremamızı, sıkma torbasına doldurarak, külahlarımızın içine iyice dolduralım.
12. Külahların ağız kısmında kalan kremalarını çekilmiş antep fıstığı ve şeker hamurundan yapılmış şekillerle süsleyerek servis tabağına yerleştirelim.Afiyet olsun.

Cuma, Mart 09, 2007

MEYVELİ TART



MALZEMELER;
Hamur malzemeleri;( Bu tart hamuru tarifi Sevgili, Gelincik-Burcu'ya aittir.)
*100 gr eritilmiş margarin,
*2 yumurta,
*1 tutam tuz,
*2 çorba kaşığı süt,
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
*1 paket vanilya,
*125 gr un,
*100 gr tozşeker.

*50 gr bitter çikolata ( benmari eritilmiş )

Krema malzemesi;
*1 yumurta sarısı,
*1,5 su bardağı süt,
*1/2 su bardağı şeker,
*1 yemek kaşığı buğday nişastası(tepeleme),
*1/2 paket vanilya,
*1/2 paket krem şanti,
*1/2 su bardağı süt( krem şantiyi hazırlamak için )
Üstü için;
*1 adet kivi,
*2 adet küçük muz,
*200 gr çilek
*2 yemek kaşığı çok az su ile karıştırılmış süzme bal.( Meyveleri parlatmak için )
veya istediğiniz her türlü meyveyi kullanabilirsiniz.
Hazırlanışı;
1.Tüm hamur malzemesini mikserle 3-4 dakika çırpın.
2.Hamur karışımını yağlanmış, unlanmış 26 cm çapındaki tart kalıbına dökün ve kaşık yardımı ile düzeltin.
3.170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk.pişirin.
4.Piştikten sonra fırından çıkararak soğumasını bekleyin ve iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
5.Tart hamurunuz soğurken, krema malzemelerini krem şanti ve vanilya hariç muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
6. Pişen kremanın içine vanilyanızı da katarak mikserlere iyice çırpın.
7.1/2 bardak süt ile 1/2 paket krem şantiyi çırpın ve kremanızın içine katarak 1-2 dakika daha çırpın.
8.Benmari usulü ile erittiğiniz çikolatayı fırça yardımı ile tart hamurunun sadece çukur olan kısmına, hamur tamamen kapanıncaya kadar sürün.
9.Kremayı çikolatanın üstüne, tartın ortasını tamamen kapatacak şekilde yayın.
10.Meyveleri dilediğiniz şekilde dilimleyerek, kremanın üstüne yerleştirin. Ben ortaya yerleştireceğim çilekleri dilimlemeyip, bütün bıraktım ve fırça ile daha önceden erittiğim çikolatadan artanla süsledim.
11.iki kaşık süzme balı, 1 yemek kaşığı ılık su ile gevşetip yine fırça yardımı ile meyvelerin üstüne sürün. Böylece hem meyvelerin kararmasını önlemiş olursunuz hemde meyveler parlamış olur.Afiyet olsun.